Uitnodiging

Graag verwelkomen wij u op donderdagavond 25 mei om 20.00 uur om onze nieuwe tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm met ons te openen. De tentoonstelling, ontwikkeld door het GUM (Gents Universiteitsmuseum), neemt de bezoeker mee langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. Aan de hand van kunst en wetenschap wordt de blik naar beneden gericht.

Na de opening kunt u de tentoonstelling bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Gezien de verwachte opkomst moet u zich aanmelden via de knop onderaan de pagina.

 

Enkele geconserveerde voorbeelden

 

 

 

 

 

 

Maria Fernanda Cardoso. It’s not size that matters, it is shape. Foto: Martin Corlazzoli.


Korte omschrijving tentoonstelling

De tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm, ontwikkeld door het GUM (Gents Universiteitsmuseum), neemt de bezoeker mee langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. De expositie zet het mannelijke lid centraal. Op een voetstuk? Misschien wel. Maar dan vooral om dat ook af en toe onderuit te halen. Eén ding is zeker: PHALLUS. Norm & Vorm belooft veel clichés te doorbreken.

De penis is overal. Waar mensen zijn, duikt de vorm op: in oeroude rotstekeningen, in tekeningen op wc-deuren of als dick pics op social media. Ook in wetenschappelijk onderzoek komt het mannelijk geslachtsdeel uitgebreid aan bod. Terwijl de vrouwelijke genitaliën het vaak moeten doen met een bescheiden bijrol. Terecht? Of sluipen maatschappelijke normen (on)bewust het onderzoek binnen?

Naar de tentoonstellingspagina van het Universiteitsmuseum