Datum: 16 mei 2024
Tijd:      16:00 uur - 17:30 uur, inloop vanaf 15:45 uur
Plaats:   collegezaal A900, Broerstraat 9, dat is het gebouw links van het Academiegebouw

Het CUW (Centrum voor Universiteitsgeschiedenis en Wetenschapsstudies) en de VAEG organiseren samen een programma met Mary Kemperink en Leonieke Vermeer.
Leonieke Vermeer zal Mary Kemperink interviewen over haar nieuwste boek Anders dan de Anderen.

Het programma voor deze namiddag ziet er als volgt uit:

  • Mary Kemperink geeft een inleiding over haar boek Anders dan de Anderen
  • Leonieke Vermeer interviewt de schrijfster over haar boek
  • Vragen uit de zaal
  • Verkoop van het boek door boekhandel Godert Walter
  • Borrel met hapjes (mogelijk op een andere locatie)

 

Mary Kemperink is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is gespecialiseerd in het fin de siècle van de negentiende eeuw, niet alleen in de literatuur maar ook in de cultuur van deze periode. Haar invalshoek is internationaal en geldt in het bijzonder de relatie tussen literatuur en wetenschap. In 2011 publiceerde zij daarover het boek Gedeelde kennis. De afgelopen jaren heeft zij zich in toenemende mate beziggehouden met de relatie tussen literatuur en homoseksualiteit.

Leonieke Vermeer is universitair docent bij de afdeling Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze geeft colleges over moderne geschiedenis, Nederlandse geschiedenis, cultuurgeschiedenis, publieksgeschiedenis, musea en erfgoed, life writing en de geschiedenis van het lichaam, ziekte en gezondheid.  Momenteel schrijft zij de biografie van de Nederlandse koningin Sophie van Wurtemberg (1818-1877), als onderdeel van het grotere onderzoeksproject Vier Vorstinnen, gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en Uitgeverij Boom.